Наказават полицая, проспал побоя над протестиращ

Новините

27-02-2013, 17:16

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Varnautre LIVЕ: Протестът - ден 17: Заглушаването

Има данни, че полицейският служител не е използвал правомощията, дадени му от Закона за МВР, за да установи извършителя на деянието, казват от полицията

Вътрешна проверка за изясняване обстоятелствата около инцидент, възникнал между участници в протестно шествие вчера на бул. “Мария Луиза”, е започнала във варненската полиция.

От подробния репортаж снощи става ясно, че след протестното шествие се разигра кърваво меле. Докато колоната се придвижи към общината, млад мъж беше ударен в района на "Годзила" на бул. "Мария Луиза" от друг "протестиращ" с тромбон в ръка. Младежът отнесе кроше, защото се е опитал да защити 72-годишния дядо Георги, който присъства на всеки протест и носи плакат с текст: Внимание! Дупка! и снимка на Кирил Йорданов. Днес лозунгът беше скъсан, както преди няколко дни в зала "Пленарна" на общината. 

Като видял, че късат плаката на стареца,  един от редовните участници се притекъл да го му помогне. Изневиделица неизвестен засега нападателго ударил с юмрук в лицето и му разбил носа. След това необезпокоявано се сля с тълпата. 

Още на момента, протестиращи от колоната започнали да викат към офицер, който бил само на метри от побоя, да задържи нападателя или да направи нещо. Това ясно се вижда на видеозаписите от снощния протест, както и фактът, че униформеният не реагира и нападателят, заедно с още един младеж, минават покрай него и изччезват.

„Установен е служител на ОДМВР-Варна, който е присъствал в близост до мястото на спречкване между протестиращи, при което е нанесен удар в лицето на участник в протестите. Има данни, че полицейският служител не е използвал правомощията, дадени му от Закона за МВР, за да установи извършителя на деянието, поради което спрямо него ще бъдат приложени съответните дисциплинарни мерки”, се казва още в съобщението на полицията.

На записите освен това ясно се виждат нападателят и неговият приятел – високи слаби младежи с анцузи и якета с качулки.