Софийски мошеник прати варненски деца на екскурзия в затворен хотел

Крими

27-02-2013, 16:06

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Тарикатът измамил преподавател от варненска гимназия, че ще осигури 5-дневна почивка на група ученици и учител в хотел в "Пампорово"

Районният съд  във Варна наложи 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, на 30-годишен столичанин за извършена измама. Д. Златев е признал вината си за това, че в периода 7 – 28 февруари 2011-та година измамил преподавател от варненска гимназия, че ще осигури 5-дневна почивка на група ученици и учител в хотел в "Пампорово" и с това ощетил гимназията с 600 лв.

Известно време преди този период подсъдимият работил като мениджър по резервациите на хотел в курорта. Независимо че в края на 2010 г. Златев бил освободен от длъжност, той продължил да ползва предоставена му служебно СИМ-карта и пароли за достъп до електронната поща, посочена на официалната страница на хотела в интернет. На  7 февруари 2011 г. преподавателка от варненската гимназия изпратила запитване по интернет до хотела относно офертите за зимен лагер за група от 10 ученици и учител.

Подсъдимият върнал "отговор" от името на хотела, където посочвал номер на банкова сметка за изпращане на 50% капаро от общата сума и предоставял два мобилни номера за връзка с "представител" на хотела. На тези телефонни номера били проведени многократни разговори относно подробностите по настаняване на групата, като при тях подсъдимият се представял с истинското си име и това не усъмнило впоследствие училищния директор при плащането с банков превод на капаро от 600 лева по лична сметка на Златев.  Измамата се установила, едва когато групата от Варна пристигнала в Пампорово и разбрала, че хотелът е запечатан и изобщо не работи.

След приключване на разследването подсъдимият е възстановил парите. Споразумението е окончателно  и влиза в сила веднага.