Разследван по мегадознанието отново в ареста за наркотици

Крими

25-02-2013, 16:34

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Красимир е бил задържан миналата седмица с марихуана

Красимир Кир., задържан в края на миналата седмица във Варна с повече от 300 грама марихуана, ще търпи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. 47 годишният мъж вече е преживял първата си среща със закона и изтърпял 3 годишна присъда от 2009 година за притежание на хероин и амфетамини за повече от 188 хиляди лева.

Пресслужбата на съда припомня, че Красимир Кир. беше един от първите 25 -ма, разследвани по т.нар. "мегадознание", които сключиха споразумение за изтърпяване на ефективна присъда. През юни 2009 година той призна вината си затова, че през май 2008 година, в условията на продължавано престъпление във Варна и в Сандански, в съучастие с Иван Янков и с Николай Хаджимихайлов придобил и държал хероин и амфетамини на обща стойност 188 165 лв. Красимир Кир. призна и участието си във въоръжената престъпна група, ръководена от Иван Славков и други лица, създадена за разпространение на наркотични вещества, пране на пари, склоняване към проституция, трафик на хора.

За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда, днес ВОС се съобрази със събраните още в първите часове на разследването доказателства. Сред тях са марихуаната, свидетелски показания, както и стотиците празни самозалепващи се пликчета, подготвени за разфасоване и продажба на дрогата. Предстои назначаването на физикохимична и на съдебно оценителна експертиза, но и преди тяхното заключение, съдът намира, че има достатъчно доказателства за обосновано предположение, че Красимир е извършител на престъплението, за което се разследва. Ако обжалва днешното определение на ВОС, обвиняемият ще се яви пред Варненския апелативен съд на 5 март 2013 година от 10,00 часа.