И шефът на ТИМ дари кръв за Пламен Горанов

Животът

23-02-2013, 00:39

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Марин Митев осигурил 50 кръводарители за мъжа, който се самозапали в знак на протест срещу управлението на Варна

Над 30 служители на фирми под шапката на ТИМ са дарили в петък следобед кръв за Пламен Горанов, научи varna.utre.bg. 37-годишният варненец се самозапали в сряда пред сградата на Общината 2 часа преди вътре да започне сесия на Общинския съвет. Пламен носел плакат, с който искал оставката на кмета и общинския съвет. Едва в петък стана ясно, че лозунгът бил скрит от охранител на Общината и по-късно иззет от прокуратурата. 

За ударната доза кръводарители в петък следобед потвърдиха пред varna.utre.bg лекари от Кръвния център в болница "Св. Анна". Те разпознали първия от желаещите да помогнат, който дошъл при тях около 16 часа следобед. Заедно с Марин Митев пристигнали и още 10-ина мъже, после други 30-ина. Всички те заявили, че искат да дарят кръв за получилия над 80% изгаряния Пламен Горанов. До края на работното време дежурните екипи на центъра успели да вземат кръв на 30 от желаещите. Други 20 били пренасовени за понеделник, защото вече били осигурени нужните за Пламен количества за уикенда. Мъжете настоявали да получат бележки за дарената кръв, които да занесат във Военна болница, където е отделението по изгаряния. Според тях такива били инструкциите, публикувани в медиите. Лекарите ги успокоили, че всички бележки за Пламен се събират и надвечер негов близък идва да ги вземе и занесе в отделението.
Безпрецедентната акция стана факт в деня, в който столичен електронен ежедневник публикува материал за Пламен, в който се твърди, че той често протестирал не само срещу варненснмкия кмет Кирил Йорданов, но и срещу ТИМ.
Състоянието на Пламен продължава да е много тежко, но е стабилно. Сърцето му работи нормално, бъбреците също, след като бяха спрели да функционират в петък. Възможно е в понеделник Горанов вече да бъде подложен на някакви процедури, ако състоянието му е все така стабилно.
"В неделя, 24-ти февруари от 11 часа ще има акция по кръводаряване за Пацо в Окръжна Болница, Варна", съобщават приятлите му във Фейсбук.