Гонзо одобри юноша на Барселона

Спорт

23-02-2013, 18:04

Снимка:

Орлин Цанев © Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море с равенство срещу Нефтохимик

Черно море - представяне

Кристиан Идалго подписа договор с „моряците”

Испанският футболист Кристиан Идалго, който пристига в Черно море преди два дни, вече официално е подписал договор с „моряците”. Това разкри лично наставникът на варненци Георги Иванов.

Само две тренировка бяха достатъчни на Гонзо да одобри юношата на Барселона и той се превърна в последното попълнение за Морето за пролетта. Днес Идалго записа първи игрови минути в контролата с Нефтохимик, завършила 0:0, като бе сменен в средата на втората част. Едва с няколко си докосвания с топката, испанецът накара феновете на Черно море да мечтаят.

Според някой от тях Кристиан ще е и звездата на тима през пролетта. Днес дясното крило на варненци излезе с фланелка с номер 18, която през миналия сезон бе носена от левия бек Ивелин Янев – Мечката.

Кристиан Идалго е роден на 21 септември 1983 година. Висок е 171 см и тежи 67 кг. Той е юноша на Барселона. За С отбора на каталунците има 39 мача и 16 гола. За Б отбора на каталунците играе като нападател. Тогава настоящият му треньор го преквалифицира в крило, позиция, на която впечатлява с изявите си. Вкарва 18 гола и записва 93 мача. Той има и 1 мач за първия състав на Барселона.

През 2006-а година преминава в Депортиво. За новия си тим дебютира на 26 август през същата година при победата с 3-2 над Реал Сарагоса. Идалго вкарва по-късно на Реал Мадрид при домакинската победа с 2-0. След престоя си в Депортиво Ла Коруня Идалго преминава в испанския втородивизионен Еркулес. В първия си сезон там (2009-2010) той записва 23 мача, в които бележи 3 гола. В тима остава до 2012-а. През март миналата година подписва с втородивизионния Елче. Последният тим, в който е играл през есента и е записал 9 мача и 1 гол е Алки Ларнака.