Блондинка доказа, че е умна

Животът

21-02-2013, 06:14

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Британка с руса коса разби клишето за глупавата блондинка

Шестнадесетгодишната ученичка от Есекс разби клишето за блондинките като жени с ограничен интелектуален багаж, пише Az-jenata.

Лорен Барб притежава коефициент на интелигентност 161 бала, което е повече отколкото на трима големи мислители – Бил Гейтс, Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн.

Любимите занимания на девойката са обикновени – тя обича да гледа „жълти“ предавания по телевизията и се възхищава от Парис Хилтън. Като изключим русия цвят на косата й, Лорен има малко общи неща с блондинките. Според статия в Еxaminer тестът за IQ минала на шега и дори сама не очаквала, че резултатът й ще бъде толкова висок – за сравнение средният бал на връстниците й е 100.

Майката на Лорен, 45-годишната Сю Марб, споделя, че в града им са смятали дъщеря й за глупавичка. „Образът на момичетата от Есекс е по-скоро отрицателен. Хората смятат блондинките за глупави, а ето че Лорен разби на пух и прах това клише.“ – казва тя.

Сега Лорен се готви да кандидатства архитектура в университета в Кеймбридж. Тя се надява един ден да стане толкова известна, колкото е любимата й актриса, също блондинка – Дениз ван Оутен.