За еnergo-протеста довечера: Не ставайте жертва на провокации

И ВиК- Варна влиза в маршрута на протестното шествие във Варна

Протестите във Варна продължават всеки ден от 18:00 часа в делнични дни, а в събота и неделя - от 11:00 часа, уведомяват в групата във Фейсбук, в която недоволните се организират. Довечера във Варна начална точка на шествието отново ще бъде сградата на общината. В социалната мрежа вече тече и гласуване, какво да включва деветото поред шествие в града. Засега най-много поддръжници събира идеята в маршрута на протестиращите да влезе и сградата на ВиК-Варна, заради вдигнатата цена на водата в морския градПровокаторите на протеста също са сред основните теми. 

"Няма ли вариант да ограничим ултрасите, да не идват по тези протести? Все пак има малки деца и възрастни хора", пише потребител. Друг уточнява, че ако провокаторите не се насърчават и шествието не се води по тях, ще се получи яснота, кой за какво е отишъл. 

В социалната мрежа масово призовават, протестиращите да не стават жертви на провокации, да не дават повод да бъдат опорочени протестите и заклеймени като забавление за хулигани и ултраси.