Пращат нашенски банков измамник на съд в Щатите

Крими

15-02-2013, 16:10

Снимка:

Impact press group,архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Разследват го и за блудство

Варненският апелативен съд днес потвърди решение на Окръжен съд- Добрич за екстрадицията на Галин Филев от Каварна.  Прокуратурата на Илинойс настоява 43 годишният българин да бъде предаден на компетентните власти, за да бъде съден за 6 банкови измами и блудство с непълнолетно лице. Има издадени 2 заповеди за арест – през април 2006 и през януари 2011 година. Едва през ноември миналата година, на основание на Международни договор за екстрадиция, подписан между България и САЩ, Филев е бил временно задържан за 60 дни.
 Разследват го за 6 банкови измами, извършени в северния район на щата през периода юли 2005, март 2006 година. Американски банки са му отпуснали 4 ипотечни заеми за два имота в района на Чикаго, които българинът никога не е обитавал. Други два банкови заема Филев получил за развитие на малко предприятие. Според разследващите българинът вписал неверни данни за годишните приходи на фирмата. Щетите, които са нанесени на банковите институции възлизат на 950 000 щ.д., а законите в Илинойс наказват това престъпление със затвор до 30 години.
Освен за банковите измами Галин Филев ще бъда разследван и за отвличане и сексуална злоупотреба на непълнолетно лице, извършено през септември 2005 година.