Варна, Албена и Каварна издирваха "отвлечена" ученичка

Крими

14-02-2013, 17:04

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мистерия и с изчезнала абитуриентка подпали Фейсбук

Варненски ученици решиха да изкарат акъла на родителите си и инсценираха отвличане. Малко след 10 сутринта днес момче се обадило на тел. 112 и съобщило, че ученичка от седми клас от варненско училище е отвлечена с черна кола, вероятно “Хонда”, управлявана от мъж с качулка. 

Незабавно на сигнала се отзовава екип на Трето РУП, уведомени са всички служби и районни управления на ОД на МВР – Варна и започва издирването на описания автомобил.
След среща с класния ръководител и съученици на момичето се изяснява, че сигналът е подаден от съученици на момичето. При вида на полицаите и инспектора от детска педагогическа стая децата обяснили, че съученичката им не е отвлечена, а са се наговорили помежду си да подадат сигнала, за да разтревожат родителите й, с които тя била в конфликт от предния ден. Изяснило се, че момичето и две години по-голям неин приятел имали намерение да посетят Каварна.
След като се уверили, че няма отвличане, полицаите продължават издирването на децата, тъй като родителите им не знаели къде са. Описанието им е предадено на РУП - Албена и РУП – Каварна, които също започват да ги издирват. Около 11:27 ч., три минути преди да отпътуват за Каварна, момичето и младежът са намерени на автогарата във Варна и отведени в РУП.
Със случая се занимават инспектори от детска педагогическа стая, а от полицията призовават родителите на тийнейджъри да бъдат по-внимателни към децата си, да обръщат внимание на проблемите им и повече да разговарят с тях, като им обясняват последствията от подобни необмислени постъпки.
Междувременно снимка на издирвана абитуриентка подпали социалните мрежи преди седмица. 12-класници от училище "Димчо Дебелянов" твърдяха, че съученичката им Даниела е в неизвестност от 6 февруари следобед. Апелът за помощ в издирването на момичето беше споделен от близо 10 000 души. Профил на "Даниела" беше публикуван и в сайта за безследно изчезнали lipsva.com. Там изчезналата е описана като жена с тъмна коса и зелени очи - точно като на снимката. Към сигнала до администраторите на сайта са били приложени и други снимки, които в последствие се оказали от фалшив профил във Фейсбук и са на други хора. Седмица след появяването си апелът за информация за изчезналата Даниела е изчезнал от постовете на съучениците й. Никой от тях не пожела да даде информация нито по време на "акцията", нито сега. По странно съвпадение момиче със същото име, сходни описание и възраст е било официално обявено за изидирване миналото лято в село Игнатиево.