Ученици от пет държави творят постери в интернет

Животът

13-02-2013, 13:35

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Одобрените варненци ще станат част от международния "Нано-лагер"

Младежи от пет държави – България, Румъния, Гърция, Турция и Италия ще се състезават в създаването на постер в областта на нанотехнологиите. Надпреварата е по проект „Нанотехнологии в преподаването на природни науки”, чиито партньор е сдружение „Център за творческо обучение”. Учениците, на възраст от 14 до 18г., ще могат да изберат една от темите – здраве, околна среда, нанотехнологиите с приложение в спортното оборудване и в електронните устройства.

 

Участниците ще качват своите творби във виртуалната лаборатория към проекта. Одобрените  от организатора постери ще бъдат изложени отново там и ще се проведе онлайн гласуване, като най-високо оценените от тях ще бъдат отпечатани и представени на конгреса APMAS 2013, в Анталия, Турция. Във втория етап на състезанието творбите на победителите от петте държави ще бъдат оценени от международна комисия, съставена от учени с опит в областта на нанотехнологиите. Местните победители от всяка държава ще бъдат възнаградени с възможност за участие в международния „Нано-лагер”, който ще се проведе в България през юли 2013 година.

Самият проект „Нанотехнологии в преподаването на природни науки” има за цел да стимулира интереса на ученици, студенти и преподаватели към точните науки, използвайки за целта средствата на информационните и комуникационни технологии. Постерите трябва да бъдат на английски език и да бъдат качени на следния адрес до 15 март http://vlab.ntse-nanotech.eu/NanoVirtualLab/.

 

Центърът за творческо обучение провежда програми за деца и учители. Използва се модерна техника, включително интерактивни дъски и платформата за класната стая на бъдещето. Някои от партньорските училища на центъра вече имат такива класни стаи. За Варна това е Математическа гимназия „Д-р Петър Берон”.