Учредители на "Единство" напуснаха СДС

Мисия Варна

13-02-2013, 12:16

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Варненската синя партия се разпада, членовете и не надхвърлят 50-ина

С отворено писмо, разпространено вчера в социалната мрежа Facebook, трима от учредителите на НС”Единство” – Явор Иванов, Минко Дочев и Петър Фотев напуснаха с гръм и трясък разпадналото се варненско СДС. Преди година младежите написаха гневно писмо до ръководството на синята партия в града, поискаха смяна на председателя и предложиха политики. Разочаровани от липсата на резултат и от поведението на местното и национално ръководство, те обявиха края на членството си в СДС.

 

В новото писмо те обвиниха председателя Цанко Цветанов в еднолично вземане на решения, липса на организационен живот в партията  и разпад на ръководните органи и структури. Смисълът на съществуване на синята партия в града е сведен единствено до пазене на сградата на „Княз Борис”, твърдят бившите седесари. Те цитират и бройката на членовете на СДС в града- 40-50 души. Партията предаде избирателите си подмени каузата, смятат те, като подчертават, че СДС се е превърнал в придатък на ГЕРБ и изпълнява чужда воля  и припомнят грандиозния гаф с изключването на депутатите.

На 31 януари тримата станаха учредители на варненската структура на съюз „Единство”, а Явор Иванов бе избран за председател. Още тогава, а и в писмото, за естествен партньор се сочи партията на бившия премиер Иван Костов-Демократи за силна България