С sms ни известяват за трафика и аварии в "Аспарухово"

Мисия Варна

13-02-2013, 09:17

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Районната администрация изпраща съобщения за промени в пътната обстановка, ВиК-аварии и електрозахранването, както и за предстоящи важни събития на територията на района

Варненският район "Аспарухово" вече има система за оповестяване с SMS. Тя позволява разпространяването на кратки текстови съобщения - новини и актуална информация, за "Аспарухово", "Галата" и прилежащите селищни образувания. Системата е предназначена за всички жители на Варна, които имат интерес към случващото се в тези райони на града. 
"Вече са проведени необходимите тестове и можем да кажем, че системата работи безпроблемно", заяви кметът на района Йордан Николов, който е и инициатор на идеята. Реално SMS услугата заработи в началото на февруари, след регистрацията на първите желаещи да се включат в нея.
Услугата "SMS новини" е леснодостъпна. За да се избегнат злоупотреби, ползването й ще е възможно само със съгласието на притежателя на мобилния номер. Това ще се заявява с еднократно изпращане на SMS със съдържание "novini" на номер 088 228 80 84, без значение към кой от основните мобилни оператори е SIM картата. Цената на еднократния SMS към посочения номер е съгласно тарифния план на абоната. Получаването на SMS новините е напълно безплатно, обяснява схемата Милен Колев, директор на Дирекция "Обща администрация" в район "Аспарухово".

Благодарение на новата система, освен през сайта http://www.asparuhovo.bg, всеки жител на града ще може само с едно телефонно съобщение да научава най-важното от дейността на районната администрация. От кметството обещават и изпращането на информация за промени в пътната обстановка, проблеми с ВиК и електрозахранването, както и за предстоящи важни събития на територията на района.

За отписване от системата трябва да се изпрати SMS на посочения по-горе номер с текст „ne”.
Предвижда се на по-късен етап услугата да бъде допълнена и с известяване на електронната поща на потребителите, които желаят това, съобщиха от администрацията на район „Аспарухово”.