Провокатор от протеста изправен пред съда

Крими

12-02-2013, 11:54

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Войната за тока: Рунд втори

Войната за тока 2: Два ареста на протеста

Младежът напръска със спрей бившия футболист и треньор на Спартак Иван Петров, който е прегледан в болница и освободен за домашно лечение

Полицейска преписка за проява на дребно хулиганство от страна на 21-годишният Мартин Демирев е внесена във Варненския районен съд. Делото ще се гледа днес. Младежът беше арестуван по време на снощния протест срещу високите цени за токаДемирев, присъства по всички протести, които се провеждат във Варна и му се носи славата на провокатор. Снощи на "Мария Луиза", който беше блокиран от полицейски кордон Демирев призова протестиращите да минат през "еничарите". Вързаха му се само най-близко стоящите около него, но това доведе до сериозен сблъсък между жандармерия и демонстранти.

На по-късен етап от протеста, вече на ул. "Девня" младежът пък напръска с лютив спрей бившия футболист и треньор на Спартак Иван Петров, който пое ролята на неформален водач на недоволните. Тази постъпка принуди протестиращите да изблъскат Демирев. Така младежът се вряза в кордона от полицаи, а авантюрата му приключи с арест. Пострадалият Иван Петров е прегледан в болница и освободен за домашно лечение. 

Междувременно варненската полиция призова протестиращите да не се поддават на провокации и призиви, идващи от лица с видимо съмнителна мотивация за участие в протестните действия и да не допускат прояви, нарушаващи обществения ред. 

По повод протестите МВР-Варна уведомява гражданите и че няма да допусне да се извършват нарушения на обществения ред, както и други противоправни деяния – увреждане или унищожаване на движимо или недвижимо имущество, спиране на движението на автомобили по основни пътни артерии, хулигански и вандалски прояви. 

От полицията предупреждават и за глоби при неизпълнение на разпореждане на орган на МВР, отправено в изпълнение на функциите му. Глобата е от 100 до 500 лв. От 500 до 1000 лева е глобата за противозаконно нарушаване на физическата неприкосновеност на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения, посочват още от МВР-Варна. 

13:00 След делото във ВРС: Осъдиха Демирев на 5 дни в ареста, ще обжалва
Подробности  »

Във видеото от снощния протест вижте изпълненията на Мартин Демирев на:
19:44:00, 23:10:00, 29:33:00