Трети ден протести срещу енергото

Началото е в 18 часа пред сградата на общината

За трети пореден във Варна се организира протест срещу високите сметки за тока. Сборният пункт е пред сградата на общината, като този път началото е в 18 часа. На страницата във Фейсбук, на която се организира протестът, присъствие са заявили почти 3000 души.

Междувремнно граждански комитет "Равни пред закона" прави подписка срещу ЕРП-тата, използващи монополно положение - ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про.

Подписката е с искане да се провери, как са отчетени сметките и дали има действаща система за надписване на сметки на клиенти от енергоразпределителните дружества. 

+

11:50 ч Междувременно варненската полиция призова протестиращите да не се поддават на провокации и призиви, идващи от лица с видимо съмнителна мотивация за участие в протестните действия и да не допускат прояви, нарушаващи обществения ред. 

По повод протестите МВР-Варна уведомява гражданите и че няма да допусне да се извършват нарушения на обществения ред, както и други противоправни деяния – увреждане или унищожаване на движимо или недвижимо имущество, спиране на движението на автомобили по основни пътни артерии, хулигански и вандалски прояви. 

От полицията предупреждават и за глоби при неизпълнение на разпореждане на орган на МВР, отправено в изпълнение на функциите му. Глобата е от 100 до 500 лв. От 500 до 1000 лева е глобата за противозаконно нарушаване на физическата неприкосновеност на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения, посочват още от МВР-Варна. 

Още по темата:

Войнтана за тока: Рунд втори

Войната за тока 2: Два ареста на протеста

На война за тока: Варна изригна

Войната за тока във Варна

Всичко по темата
НЕ НА МОНОПОЛА!