Тестваха зрението на 94 деца във Владиславово

Мисия Варна

08-02-2013, 13:26

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Програма "Детско зрение" се финансира от община Варна

Профилактични прегледи на 94 деца от подготвителните групи и първите класове на І основно училище в район „Вл.Варненчик”, с което на практика стартира програмата „Детско зрение”. Тя се финансира от община Варна и е насочена към профилактика на детските очни заболявания. Програмата включва: безплатни прегледи на деца от 6 до 8- годишна възраст, откриване на зрителни проблеми, обучение и консултация на родителите за опазване на детското очно здраве.
Децата, при които беше открита нарушена зрителна функция, бяха насочени за безплатен преглед в Специализираната очна болница.
Екипът от медицински специалисти, заедно с управителя на болницата д-р Руслан Тошев и заместник управителя и ръководител на катедрата по „Очни болести и зрителни науки“ проф. Групчева, се срещнаха с директора г-жа Георгиева, учителите и родителите на малчуганите. Обучителната лекция за родители и деца, изнесена от проф. д-р Христина Групчева, прерасна в дискусия. Родителите зададоха редица въпроси, свързани с грижата за зрението и честотата на очните прегледи при децата.