Три месеца затвор за марихуана, струваща левче

Крими

07-02-2013, 15:31

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

25-годишният виновник вече е осъждан много пъти за тежки умишлени престъпления, два от които – за притежание на наркотици

За държане на високорисково наркотично вещество, Районният съд наложи в бързо производство ефективно наказание на 25-годишен младеж. Случаят е от 10 януари тази година. Подсъдимият М. Тодоров бил засечен с пакетче марихуана при проверка в района на студентските общежития във Варна. Младежът, ползвайки автомобила на приятелката си, отишъл заедно с двама свои познати в квартал "Левски" да се срещне с лице, което му дължало пари. При качването на компанията в автомобила към тях приближили извършващи обход полицейски служители, които им извършили проверка. От джоба на подсъдимия изпаднало пакетче марихуана с нетно тегло 0,21 грама, с активен компонент тетрахидроканабинол 3,7% и на стойност 1,26 лв.

Въпреки ниската стойност на наркотичното вещество, деянието не представлява маловажен случай. 25-годишният М. Тодоров е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, като в два от случаите – за притежание на наркотици.

За настоящото деяние Районният съд определи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, което да бъде търпяно в условията на затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.