Нито лев за бул."Трети март", даваме пари за "Владислав", отсече Бойко

С пари от държавата ще бъде изцяло преасфалтиран бул. "Владислав Варненчик"

Нито лев няма да даде държавата за ремонт на бул. "Трети март" във Варна,  отсякъл последно премиерът Бойко Борисов. Той обаче бил категоричен, че с пари от държавния бюджет ще бъде изцяло преасфалтиран бул. "Владислав Варненчик" от край до край, научи Varnautre.bg.

Заради бул. "Владислав" миналата година министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова "шамароса" кмета Кирил Йорданов. "Този булевард, който води от летището до Катедралата, е като коловоз, затова трябва общината да си приоритизира нещата и да заложи ремонтите в капиталовата си програма. Все пак община Варна разполага с достатъчно голям бюджет", каза тогава Павлова пред журналисти. В бюджета на Варна обаче и тази година не са заложени пари за бул. "Владислав" и вероятно това е накарало премиера да обещае цялостния ремонт за сметка на държавата.

Не така обаче стоят нещата с бул. "Трети март". Въпреки неистовите напъни на администрацията да похарчи първо 12 млн., а след повторна калкулация 9 млн. лв. държавна пара за 2,4-километрова отсечка, това няма да се случи. Ремонт на скандалния булевард, приличащ на лунен пейзаж Павлова също препоръча да се заложи в капиталовата програма на общината. Местната администрация обаче явно се е надявала все пак държавата да промени решението и не е заложила нито лев в бюджета за 2013 г.  Вероятно заради надеждите, че държавата ще плаща, на няколко пъти общинските чиновници представиха раздути сметки за ремонт на булевада. Стана ясно, че община Варна иска с 9 млн. лв. да извърши същите ремонтни дейности по бул. "Трети март", които бяха направени на по-дългия, столичен, централен булевард 'Мария Луиза" от Софийска община срещу далеч по-скромната сума от 1,9 млн. лв.