"Скок" на нощно кино в четвъртък

Варна Лайф

07-02-2013, 12:19

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Филмът ще бъде показан и в състезателната програма на 35-ия фестивал на късометражното кино в Клермон-Феран

Филмът "Скок" ще могат да видят феновете на "Нощно кино в четвъртък"  на 7 февруари в кафе-театъра на Фестивалния и конгресен център. Успоредно с варненската прожекция, лентата ще бъде показана и в рамките на състезателната програма на 35-ия фестивал на късометражното кино в Клермон-Феран, Франция.

Сценаристи и режисьори на филма са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, зад камерата е Михаил Боевски, автор на музиката е небезизвестният Христо Намлиев. За ролята си в "Скок" пък Стефан Денолюбов бе отличен на последната "Златна роза" във Варна през октомври. В 30-минутната продукция на Абраксас филм му партнират Ани Вълчанова и Тодор Танчев.

Предстоящата прожекция във Варна е първата не фестивална и до известна степен може да бъде показателна за бъдещото показване на филма, за чието разпространение. Изкуството не познава граници и тази констатация е още по-актуална днес, особено в сферата на седмото изкуство. Вече осми пореден сезон на "Нощно кино в четвъртък" представят най-новите тенденции в авторското кино изкуство.