Слушаме сръбски рок на феста във Варна, останалите групи - български

Варна Лайф

06-02-2013, 14:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Тридневният рок фестивал ще се проведе в началото на юни

Юнският рокфест във Варна ще бъде изцяло от български групи, съобщиха организаторите. Фестивалът "Рок край морето" ще се състои три дни - от 7 до 9 юни. Вече е напълно ясна програмата, както и участниците във всеки един от дните. Повечето от групите са български, а единствената чуждестранна е сръбската "Band X", която ще излезе на сцената в последния ден - 9 юни.

Мястото е Летен театър, а времето - 7 юни от 18 часа. Първата група, която ще излезе е "Инфинити блус бенд". До 24 часа на сцената ще свирят "Hangover"-София, "Mr. Vagabond"- Бургас, "Хадес"-Варна. Група "Кикимора" на известния български музикант Николо Коцев ще са хедлайнер на първия ден на феста.

На 8 юни програмата ще стартира в 20 часа. Единствената проява този ден е авторският концерт на Николо Коцев с Варненския симфоничен оркестър. Диригент ще бъде Емил Табаков. Едновременното изпълнение на рок групата със симфоничния оркестър няма да се случи за първи път. Подобен концерт вече е правен в зала "България" - София през септември.

Пет групи ще излязат в последния трети ден от фестивала. Часът отново е 18, а мястото - Летен театър. На сцената ще се качат "Krossfire" - Пловдив, "Бумеранг" - Варна, "Еридан" - София, "BandX" - Сърбия. Хедлайнер ще бъде групата "Фобос"- Варна.

Поканени са и резервни, като "Силует" - Бургас и "Обратен ефект". Фестивалът ще бъде закрит от легендарния вокал на Deep Purple и Rainbow - Joe Lynn Turner.

По план - сметка организацията на концерта ще излезе около 200 000 лв. От тях около 100 000 лв. са за хонорари на участниците. Останалите пари са за сцена, ефекти, пиротехника, транспорт, рекламна кампания и разходи по продажба на билети. Вчера комисията по култура гласува отпускането на 85 000 лв. общински средства за провеждането на фестивала.