Черно море играе първата си контрола днес

"Моряците" ще премерят сили срещу тима Кубан Краснодар от 17,30 ч.

Отборът на Черно море ще изиграе днес първата си контролна среща от началото на зимната си подготовка. "Моряците" ще премерят сили срещу тима на Кубан Краснодар. Това ще е трети мач на варненския клуб в своята история срещу руския елитен тим. Срещата е предвидена за 17,30 ч. днес. Поне така твърди официалният сайт на Кубан. Двубоят ще се играе във футболния център Сантай в Белек. 

Досега в своята история Кубан и Черно море са се срещали 2 пъти, като двата тима са си разделили по една победа, пише сайта на руснаците. На 20-и февруари 1979 г "моряците” побеждават съперника си с 2:1, а година по-късно на 14-и февруари губят с 0:2. И двата мача са се играли в България, където е идвал на подготовка Кубан.

В споровете с български клубове до момента за близо 40 години Кубан има 16 победи срещу 8 загуби. Четири от срещите са завършили без победител.

Кубан е на 4-о място във временното класиране на руския елит. Един от най-старите клубове в Русия. Цветовете на екипа им е в жълто-зелено.

В Кубан се подвизават 10 чужденци, сред които нашият национал Ивелин Попов, двама румънци - Георге Никулае, Джиджел Букур, костариканецът Маркос Порас, котдивоарският защитник Лоло, сененалецът Ибраим Балде, нигериецът Афолаби, бразилецът с арменско гражданство Маркос Пинейро, арменецът Арас Озбилис и испанецът Ибанес.