Боян Максимов овъзмезден, осъдиха бияча му

Крими

04-02-2013, 16:31

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Втора серия от делото за побой над Боян Максимов

Фанев бе признат за виновен, за това че е счупил носа на Максимов

Районeн съд - Варна осъди ефективно на 1 година затвор при първоначален строг режим 38-годишния А. Фанев заради причиняване на средна телесна повреда. Фанев бе признат за виновен в това, че на 25 юни миналата година е причинил на Боян Максимов, средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носните кости с изкривяване на преградата, довело до постоянно затруднено носно дишане. 30-годишният Максимов стана известен със снимката си на спящи в патрулка полицаи.

Съдът оправда Фанев в това да е извършил деянието в условия на опасен рецидив. Подсъдимият бе осъден и да заплати на пострадалия обезщетение от 5500 лв.  за претърпените неимуществени вреди, както и държавната  такса върху уважения граждански иск.  Съдът потвърди мярката за неотклонение "подписка" по отношение на Фанев. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

По-рано днес пресслужбата на съда припомни, че и друго образувано наказателно дело, също за телесна повреда, в производството по което Максимов се явява в качеството на подсъдим, а Фанев – на пострадал.