Полицаи подгониха крадец, той си хвана такси

Крими

04-02-2013, 15:18

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Екшънът се разиграл пред басейн "Приморски"

Екшън с преследване разиграха крадец и полицаи в района на басейн "Приморски". Около 5:50 часа вчера граждани подават сигнал, че неизвестно лице е счупило витринно стъкло с размери 160 на 180 см, на павилион до басейна.

Мъжът правел опит опит за кражба на цигари и други пакетирани стоки. Последвала бърза намеса на автопатрулен екип на Първо РУП. Полицаите подгонили крадеца, който бил твърдо решен да им се измъкне. Той махнал на такси и се метнал на него. Жълтата кола обаче била спряна от полицаите и извършителят на деянието е задържан. Той 44-годишен варненец с инициали С. В, който не осъждан. Образувано е дознание.

Други двама неосъждани пък задигнаха ученическа раница. В нея имало тетрадки, учебници и други школски пособия. Кражбата е извършена от магазин в кв. "Победа", около 12:30 часа в петък. След оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите на деянието - варненци на 30 и 43 години. Задържани са за 24 часа. Раницата с учебниците и тетрадките е намерена и иззета.