Доживотни присъди получиха убиецът на Женя и леля й

Лелята така и не призна вината си до края на процеса, обжалват присъдите в 15-дневен срок

Доживотни присъди получиха физическия убиецът на Женя -  Петър Ангелов и нейната леля Светла Тодорова, която е поръчител на убийството. Съдът присъди общо 800 000 лева кръвнина, които двамата осъдени да заплатят на родителите на Женя. Виновниците за зверското клане ще трябва да заплатят и разноските по делото в размер 38 000 лева. И двамата  ще търпят наказанията си при първоначален специален режим. Те имат право да обжалват присъдите в 15-дневен срок.

Последните думи на Петър пред съда бяха, че съжалява и че иска да бъде осъден. "Най-нормалното и справедливо нещо е да бъда осъден. Това, което направих, е най-големият грях", каза убиецът на Женя. Поръчителката на убийството - лелята Светла Тодоров така и не призна вината си до края на процеса.

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и с користна цел. Момичето е умирало бавно и мъчително, като е усещало всеки един от 77-те удара, нанесени й от дрогирания Петър с "нож за мазане на филии". 

Според съдебния състав подсъдимите по това дело е трябвало да бъдат трима - Петър, приятелката му Даниела и майка й Светла. Съдът счита, че 15-годишната Даниела Тодорова е класически помагач за жестокото престъпление и би следвало да носи наказателна отговорност, но прокуратурата има правомощията да прецени отговорността на всеки един и да повдигне обвинение.

По-рано днес Даниела беше принудителна доведена в съдебната зала, но отказа да дава показания и се наложи да бъдат изчетени писмените й такива, взети по-рано в хода на процеса в присъствието на съдия. 

Всичко от процеса днес

Родителите на убитата Женя искат доживотен затвор за убиеца и подбудителката

Петър заклал Женя надрусан, лелята-поръчител биела наред