Полицай хвана в крачка мургава крадла на портмоне

Полицията във Варна апелира към гражданите да не оставят без надзор на лесно достъпни места портмонета и чанти когато пазаруват в магазините или са на паркингите пред тях

Поредната мургава крадла е била задържана на паркинг пред хипермаркет на територията на Трето РПУ.  Около 16:30 часа вчера 30-годишна от село Гложене, която живее в Игнатиево проследила варненка, която преди това е пазарувала в магазина. Докато жената прехвърляла продуктите от количката в багажника на автомобила, оставила портмонето си без надзор на предната седалка.

Именно този момен издебнала мургавата крадлата и посегнала да вземе портфейла. Наблизо обаче е имало полицай, който работи в патрула на Първо РУП. Служителят на реда е бил с цивилни дрехи, защото в този момент не е бил на работа. Той видял, какво се мъчи да направи крадлата и веднага я задържал. 

На крадливата циганка днес й е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". От прокуратурата са предложили споразумение за минимум година и половина ефективна присъда. Провинението на паркинга не е първото за мургавата джебчийка. През лятото тя е била заловена да краде в автобус No 148. За това престъпление е била осъдена на 300 лева глоба. 

Полицията във Варна апелира към гражданите да не оставят без надзор на лесно достъпни места  портмонета, чанти и др. лични вещи и документи, както когато пазаруват в магазините, така и на паркингите към магазините. Да бъдат по-отговорни към собствеността си и да не оставят в автомобилите си на видно място чанти с лаптопи или покупки в големи, привличащи вниманието опаковки.