Фатме взриви нета, "крещи" гяури от профила си във Фейсбук

Новините

29-01-2013, 21:22

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Жената работи в детското отделение на "Пирогов"

Мръсни гяури, рано или късно ще си платите за всичко и джамия в Гоце Делчев ще има, харесва ви или не. Това беше изписала на профила си във Фейсбук Фатме Адемова Койбашиева, която оказа се, работи като медицинска сестра в "Пирогов". Скандалният статус възмути потребителите в социалната мрежа, които призоваха "Съд за медицинската сестра (Фатме) от "Пирогов". 

Профилът на Фатме показва, че е набожна и активна застъпничка на исляма. За себе си тя е написала, че е от Гоце Делчев, че говори български, английски, турски, арабски и "помашки" език. "Ислямът се появи като странник и ще се завърне като странник. Благословени да са странниците – хадис на пратеника Мохамед", пише в информацията за себе си Фатме. 

Публикациите по стената й във Фейсбук са посветени на мюсюлмански проповеди, лекции за исляма на Хусейн Ходжа – "И когато застанеш до Аллах", документален филм "Мухамед – личността на всички времена". Има много снимки на джамии и поклонения от цял свят, най-вече от съседна Турция.

Отличничката от Медицинския факултет в специалност "Медицинска сестра" позира гордо на профилната си снимка в бяла престилка. В албумите й има снимки от детското отделение на "Пирогов". Работи в болницата от миналата година. Започнала е там след дипломирането си. В периода 2010-2011 е служител в магазин на "Пикадили" в София.

Фатме е дъщеря на Адем Койбашиев. Справка в интернет показва, че баща й работи като секретар библиотекар в читалище "Граничар" в родопското село Туховища, област Благоевград. Фатме има брат, който живее в САЩ и се занимава с фитнес и бодибилдинг, уточнява Блиц. 

Етническата омраза на Фатме вероятно е провокирана от дискусия в друг форум с още десетина човека. Дамата изригнала със скандалните думи, след като се оказало, че аргумените й са слаби и не успяла да наложи тезата си пред останалите форумци. След това същите думи  се появяват и като статус във Фейсбук. 

Пълен шок предизвика друга снимка, качена в албума на медицинската сестра от "Пирогов" – надпис на стена "Батак не е мит", с който Фатме напомня за Баташкото клане, извършено от османски башибозук, съставен основно от помаци.

Думите на медицинската сестра отприщиха бурно недоволство в социалните мрежи. Самата отличничка с бяла престилка побърза да прикрие следите си като изтри първо постовете, а след това промени профилната и заглавната си снимка. Скандалният статус вече е махнат, но възмутените интернет потребители искат минимум уволнение за медицинската сестра.

Профилът на Фатме е създаден преди повече от година и има над 1000 приятели, което намалява възможността да е фалшив. Че е нейн признава и самата Фатме, която пише: "Не знам кой и как е влязъл в профила ми и е писал такива грозни неща, за което много съжалявам. Това е една клевета, аз цял живот живея с християни и не съм имала никакви проблеми досега. Въпреки че не знам автора на тези думи, се извинявам на всички още веднъж". 

Недоволството обаче продължава да се излива във Фейсбук основно на страницата УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Потребителите коментират и други публикации на Фатме в сайта Pomak.eu и настояват ръководството на болницата да излезе с официално становище по случая. Към момента такова няма.