Събраха 500 подписа за референдума за Морската

Парафите са събрани за един ден. До два дни започва набиране на подписи на "Севастопол" и в сградата на общината

500 парафа вече присъстват в подписката с искане за референдум за Морската градина във Варна. Инициаторите започнаха набирането на подписите вчера в деня на националния референдум за развитието на ядрената енергетика. 

До два дни ще има определени и постоянни места, на които да се събират подписите. Две от тях със сигурност ще са на площад "Севастопол" и в общината. Останалите позиции все още се уточняват.

През изминалия изборен ден активисти от Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА), Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР), "Обединено гражданско сдружение", "Зелена Варна", "Варна диша" и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), които са инициатори на допитването обикаляха избирателните секции 

и набираха подписи от гласуващите. 

Въпросите, които обществените организации се опитват да вкарат в официално допитване до варненци са: 

Да достига ли паркът Морска градина до морето, като включва и зоната от ската до морския бряг? 

Да бъде ли крайбрежната зона на Варна паркова зона за отдих с обекти за хранене, спорт, атракции и развлечения, но без жилища, ателиета, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища?

За да се стигне до инициирането на местен референдум, трябва да се съберат 30 000 подписа, припомниха инициаторите. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен