Thunder– последната група от Kavarna Rock

Варна Лайф

28-01-2013, 09:18

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Очаква се английските рокаджии да дадат положителен заряд на събитието, който да бъде поддържан през двата дни от фестивала.

Организаторите обявиха и последната група, която ще гостува на Kavarna Rock Fest 2013. Фестивалът ще се проведе на 1 и 2 юни с участието на много звезди, от които е достатъчно да се чуят имена като Deep Purple и Accept, последвани от други световноизвестни рок изпълнители. С обявяването на Thunder, вече е известна цялата програма на фестивала. След турнето на Whitesnake и Jorney в Англия, на което Thunder ще бъде специален гост, те пристигат направо в България за да зарадват феновете си. 
Thunder е английска рок група, която бележи възход през годините на грънча. Първоначално групата се нарича Nuthin' Fancy и през следващите години, те свирят в клубове из Лондон и пускат независим сингъл ‘Looking For A Good Time’. С идването на Harry James, на мястото на предишния барабанист, групата променя името си на Terraplane и издава два албума. При посещение в САЩ групата, която е тласкана от продуцентите към поп звучене, се запознава с истинската рок сцена и се завръща в Англия с идеята за рок музика и новото име на групата - Thunder. Като Thunder, англичаните започват да градят сериозно кариерата си. С техния продуцент Анди Тейлър, продуцент и на Duran Duran, те правят много рок балади. През 1992 "Laughing on Judgement Day" застава на второ място в класациите за най-добър албум. През 1995 "Behind Closed Doors" отново оглавява челните позиции, като взима пето място отново за най-добър албум. Интересен е фактът, че освен страхотна подкрепа от Обединеното Кралство, групата предизвиква голям интерес в Япония. През 2006г. реализирт сингъла "The Devil Made Me Do It", а последният изкаран албум "Bang!" излезе през 2008г. 
С много събирания и раздели на състава, с девет албума зад гърба си, Thunder са излизали на една сцена със звезди като Deep Purple, Alice Cooper, Journey, Queensrÿche, Ted Nugent и Roadstar.