Гонзо: Предстои привличането на дясно крило

Пожелавам на "сините" 14 победи и 1 загуба тук, на "Тича", заяви треньорът на Черно море

Легендата на Левски и понастоящем старши-треньор на Черно море - Георги Иванов-Гозно, бе гост в предаването по btv "Зона Спорт". Бившият нападател на "сините" говори за селекцията на "Тича", очакванията си за новия сезон, за раздялата с Левски, както и по други интересни теми.

"Организацията в Черно море е нормална за един професионален клуб, започна Иванов. - Тренировките са по-тежки сега, но те дават основата за пролетния полусезон и е нормално. Много от елементите в представянето на тима предстои да се подобряват".
"Изненадва ме, че отборът е на мястото, което заема в класирането, предвид футболистите, с които разполага. Отдавам го на това, че дълго време играят заедно и има едно отпускане при тях", уверен е Гонзо. Той сподели, че предстои привличането на опорен и десен външен халф. "По-сериозните цели ще си ги поставим за новия сезон, сега искаме да подбрим играта си", добави той.
"Програмата на Черно море е тежка, но може да стане и лека. Никой противник не ни притеснява. Ще има отбори, които ще берат ядове от Черно море", обещава Георги Иванов.
Запитан дали ще има сантименти, когато се изправя срещу Левски през новия полусезон, той заявява: "Винаги ще имам сантименти към "сините", но сега защитавам интереса на Черно море. Винаги искам да побеждавам, дори срещу майка си да се изправя, ще търся победа".
Макар и тръгнал си от клуба, Гонзо остава лоялен към Левски: "Нещата от кухнята на тима си остават там, не се коментират. Не ме притесняват враговете, които съм си създал при престоя ми на "Герена". Те не са ми лични противници, проблемите между нас са били заради позиция към Левски", казва още той.
"От първия ден, в който станах футболист на Левски, знаех, че няма да имам един спокоен ден. Като директор напрежението става още по-сериозно, очаквано. Докато бях ръководител  в клуба мисля, че отборът се представи много добре, особено в евротурнирите. Продали сме сигурно 20 футболисти за около 7-8 милиона евро. Но тогава периодът беше тежък за клуба", категоричен е Иванов.
"Синята" легенда продължава да изпитва уважение към собственика на клуба Тодор Батков. "Той е положителен герой за мен, човек, спечелил доста титли с тима, вкарал отбора в Лига Европа и Шампионска лига, който редовно дава от своите лични средства, за да издържа отбора. Никога не съм подпомагал Левски финансово, Батков осигуряваше парите, той е достоен за уважение. В Левски винаги имат големи амбиции, заради това треньорите се сменят често. Понякога тези амбиции са без покритие. Смятам, че треньорът трябва да се остави да работи 2-3 години, за да постигне нещо".
Иванов разкрива, че когато си е тръгнал от Левски, е изпитал облекчение. "Тръгнах си с добри чувства към всички на "Герена", но и с едно облекчение, защото изпусках много неща от личния си живот. Пожелавам на тима да спечели 14 мача и да загуби само един - този във Варна. Титлата не е най-важното нещо за Левски, трябва да се изгради отбор, да има стил и да забавлява хората. Титлата е след това", сигурен е треньорът. 
"Обичам семейството, приятелите си и това, което правя. Обичам да се занимавам с футбол, не го приемам за работа. Спортът ти дава адреналин, който в нищо друго го няма", завършва Георги Иванов.