Катастрофа затвори Аспарухов мост (+)

Животът

24-01-2013, 20:18

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голямото задръстване на Аспарухов мост

Задръстването е километрично, има пострадала жена

Аспарухов мост се оказа неизползваем след верижна катастрофа, която блокира съоръжението. Малко след 18 часа се сблъскали четири коли. Инцидентът е станал в средата на моста в лентата за "Аспарухово". Колона от коли започва от единия край и свършва при Бизнес хотела в центъра на Варна. 

При инцидента е пострадала 43-годишна жена, която е откарана в болница с контузия на крака и без опасност за живота, съобщи зам.-шефката на Спешна помощ д-р Антоанета Касабова.

Шофьорите вече два часа стоят в колите си и са видимо изнервени от ситуацията, видя репортер на Varnautre.bg. Много хора са тръгнали да се придвижват пеша по моста и се движат между "замръзналите" коли. В гигантското задръстване има и автобуси на градския транспорт. Пътниците в тях също чакат да се отпуши движението. Някои обаче предпочетоха да тръгнат пеш.

Заради десния завой към моста е запушена и ул. "Девня". Около 20:30 часа полицията започна да пуска колите. Автомобилите вече "се точат", но задръстването не е намаляло.  

(+)  Причината за катастрофата

Единият шофьор тръгнал да заобикаля спрял автомобил на пътното платно, обясниха от полицията. Сблъскалите се коли са „Опел Корса“, „Хюндай“, „Форд фокус“ и „БМВ”. Най-лошо ударено е беемвето, което беше натоварено от специализиран автомобил на „Пътна помощ”.