Черно море с куп контузени за Спартак

Варчев разкри силните и слабите страни на предстоящия съперник

Черно море порт Варна ще трябва да се справя срещу Спартак (Плевен) бяз някои от основните си баскетболисти. Под въпрос за предстоящото домакинство срещу плевенчани ще бъде до последно капитанът Милчо Борисов.

Пламен Алексиев пък има скъсани връзки на малкия пръст на дясната ръка. Центърът Саша Боич има възпаление на нерв на седалищен мускул и вероятно също ще пропусне и домакинството със Спартак, след като не игра и срещу Лукойл Академик. Другият център Йоргос Галиотос не е на 100 процента готов, но ще играе със сигурност срещу плевенчани.

Заместник председателят на тима Симеон Варчев разкри силните страни на предстоящия съперник Спартак. Според Варчев състезателите на плевенчани играят от доста години заедно. Като слабости той посочи играта на съперника в подкошието, както и манталитетът на отбора.

„Разчитат на стрелбата от средно и далечно разстояние, като им тръгне мобилизират се и оказват съпротива, не им ли тръгне се предават и този мач го отписват”, каза Варчев пред Гонг. Според него Спартак е повече домакински отбор, а навън не са така мобилизирани.