Наглец посече общинско дърво и избяга

Стопанинът на сладкарницата на Колхозния пазар използвал почивните дни да отреже дръвчето

Стопанин на сладкарница на Централния пазар във Варна отсече общинско дърво, защото му пречело. Наглецът използвал почивните дни, докато администрацията на пазара почива и рано сутринта в събота започнал работа с електрическия трион. Малко преди обед на останалите наематели им направило впечатление, че лично собственикът на сладкарницата Адам Адамов се качил на покрива за да громи дръвчето, което е собственост на общината. "Доста време чувахме електрическата резачка, сигурно му е пречело дървото и затова е решил да го махне", разказаха търговци. 

Именно търговци в околността подали сигнал за сечта. На място пристигнала полиция. В мига, в който видял униформените обаче Адамов хвърлил триона и избягал. Посеченото дръвче е в заграден район, на мястото на бившите тоалетни на Колхозния пазар, където предстои да бъдат изградени нови обекти. Именно защото е заградено и достъпът до мястото с дръвчето е труден стопанинът на сладкарницата решил, че никой няма да забележи липсата му. 

Адамов не за първи път си позволява своеволия с чужда собственост. Въпреки, че от години не плаща наем за сладкарницата и е в съдебни спорове с общинска фирма "Пазари", преди време отново на Централния пазар и пак през почивните дни той самоволно премести сергии за плодове и зеленчуци, защото му пречели. При намесата на служители на общинската фирма едва не се стигна до бой, а срещу Адамов беше внесена жалба до прокуратурата.