Националите с триразови тренировки в Благоевград

Спорт

20-01-2013, 18:50

Снимка:

Varnautre.bg Ивайло Борисов

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Започваме с Армения в сряда от 18 ч.

Националният отбор на България по футзал вече е във Благоевград, където усилено се готви за предстоящите квалификации за Евро 2014 г.. Както е известно, нашите момчета са в една група с тимовете на Армения, Уелс и Гърция. „Лъвовете”, водени от Венко Иванов и Иво Николов провеждат триразови тренировки, като основно се набляга на тактически занимания.

Всички момчета тренират с отбора, като единствено Даниел Димов от Мания и Ангел Тодоров от Левски са с леки болежки. Именно заради травмата, която получи Димов на тренировка, му попречи да вземе участие в първата контрола срещу силният тим на Румъния загубена с 3:4. Във втората проверка със северните ни съседи обаче Дани стисна зъби и помогна на нашите за историческия успех с 6:4 над 11-тия в световната ранглиста.

Първата среща на България е в сряда от 18 ч. срещу тима на Армения, в четвъртък излизаме срещу Уелс, а в събота е последния ни двубой срещу Гърция.

Само победителят в групата продължава към следващата фаза от пресявките, която пък ще бъде от 27-ми до 30-ти март. Отсега е ясно, че ако българите спечелят квалификацията в Благоевград, те ще пътуват до Сърбия за идния кръг. Там ги очакват домакините, Полша и Португалия.

„Всички в отбора сме оптимисти, че можем да прескочим предстоящия квалификационен кръг. Смятаме, че разполагаме с всички аргументи за да го направим. Момчетата са мотивирани и знаят колко е важен всеки един мач на националния отбор. Всеки е наясно, че по-голяма гордост от победа с националната фланелка няма и ще направят всичко за да зарадват феновете на една от най-атрактивните разновидности на футбола”, казаха за VARNAUTRE.BG от спортно-техническото ръководство на „лъвовете”.