Разкъсана облачност по Черноморието, до 10-12 градуса

Животът

20-01-2013, 08:09

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Вятър до умерен от юг-югозапад

Днес времето ще започне да се затопля, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Ще бъде по-често със значителна облачност, без валежи, почти тихо. На места в низините ще има намалена видимост. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между 7° и 12°, в крайните северозападни райони ще останат по-ниски: 3°-5°. В София - около 7°.


По Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна по северното крайбрежие. Вятърът вече ще е от югозапад, през по-голямата част от деня слаб, към края на деня по южното крайбрежие до умерен. Максимални температури от 8° на север до 10-12° - в южните райони. Вълнението на морето ще е до 2-3 бала.


Над планините облачността ще се разкъса, като по-значителна ще се задържа по срещуветрените склонове и върховете. Постепенно вятърът ще се ориентира от югозапад, усилвайки се в западната част от страната - след обяд по високите била и върхове 80-100 км/ч. Ще се затопли - на 1200 м.н.в дневната температура ще достигне 9-10°, на 2000 метра: 3-4°.
Атмосферното налягане ще остане значително по-ниско от средното за месец януари.