Събираме пари за гладни варненци в събота

Животът

16-01-2013, 13:21

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Желаещите да помогнат могат да дарят и запазени дрехи и обувки

Инициатива за подпомагане на обществената кухня на фондация "Вяра, Надежда, Любов" за изхранването на 756 човека започва във Варна. 
Инициативата е подета от Мирослав Мирев. Всичко започва, когато той решава да дари пари за благотворителност и така се сблъсква с проблемите на тези 756 мъже, жени и деца и фондацията, която отговаря за тяхното изхранване. Миро разпространява във Фейсбук желанието си да помогне и чрез приятели и доброжелатели да се съберат достатъчно средства за осигуряването на хранителни продукти за 1 ден. За по- малко от 2 дни са събрани над 700 лева, а до момента в сметката са постъпили повече от 1500 лева. Така целта на инициативата прераства в кауза за осигуряване съботната дажба от храна на 756 човека във Варна за зимните месеци.

Всеки, който желае да помогне може да го направи и с дарение на запазени дрехи и обувки, както за възрастните, така и за деца от 2 години и юноши. Мирослав отправя покана към всички да заповядат на 19 януари от 10 до 12 часа на улица "Драва Соболч" 7А, където ще бъдат раздадени първите осигурени 500 порции и дрехи. "Тези хора разчитат на тази порция храна, която за повечето е единственото хранене за деня".

Сметката, по която се набират средства за кампанията е:

ProCredit Bank - Варна

Фондация "Вяра, надежда, любов"

BG26PRCB92301000761439

BIC / PRCBBGSF

BAE / PRCB9230