"Бомбаджията" от Фестивалния - 33-годишен бездомник

Крими

16-01-2013, 12:48

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

След вчерашната поредна заплаха органите на реда са задържали мъж от Бургас

Бездомник от Бургас е подателят на фалшивите анонимни сигнали за наличието на бомба във Фестивалния комплкес във Варна. Мъжът е заловен след вчерашната поредна заплаха, съобщиха от полицията. По този начин е отмъщавал на ръководството на комплекса, тъй като е търсил подслон в сградата, но е бил изгонен. Най-вероятно той е с психически проблеми.

Поредният сигнал за бомбена заплаха във Фестивалния беше подаден вчера на тел. 112. След евакуация на ФК и последвала проверка не бяха открити съмнителни вещи и пакети и работата на комплекса беше възстановена.

След проведени целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП, е установен и задържан извършителят на обаждането – Б. С. Д., на 33 години от Бургас. Мъжът пребивава във Варна без адресна регистрация. Установено е, че същият е извършител и на предходни три обаждания за поставени взривни устройства във Фестивален център - Варна – на на 8 -ми, 10-ти и 12 -ти януари. Бургазлията е задържан за 24 часа в Първо РУП. Материалите са докладвани на Районна прокуратура - Варна.