10 години затвор за Иван Славков

Крими

15-01-2013, 14:12

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иван Славков повежда ГОРД във Варна

ВИДЕО: "Тръгнал съм по път, от който няма връщане", така отговори бившият общински съветник на въпроса ще се кандидатира ли за депутат

10-годишна присъда постанови Варненският окръжен съд за Иван Славков. Бившият общински съветник и президент на ФК "Спартак" изкара 4 години в следствения арест преди да се стигне до присъдата му за това, че е създал и управлявал престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, склоняване на жени към проституция, трафик на хора и пране на пари.

Разследването и съдебните заседания се проточиха 4 години, през които съдът многократно отказваше да пусне Славков от следствения арест. Голяма част от всичките 24 задържани по делото предпочетоха да признаят вината си и да сключат споразумения с прокуратурата. 19 от тях излязоха на свобода. 

Освен Славков присъди получиха и Янко Колев, Николай Хаджимихайлов, Пейчо Пейчев и Свилен Николов. За Янко Колев, който направи самопризнания присъдата е 1 година и шест месеца. Николай Хаджимихайлов, който вече е осъждан получи 6 години и 40 000 лв. глоба. За Пейчо Пейчев, който сега е в затвора по друга присъда – наказанието е 2 години и 6 месеца. Свилен Николов получи 6 години, като ще лежи и една допълнително от стара присъда. 

По 5282 лева разноски по делото плюс разходите за служебни резервни защитници ще трябва да заплатят всички петимата осъдени днес. С решение на съда се конфискуват и голямо количество амфетамини и кокаин, които са били намерени при арестите и са  на стойност около 200 000 лв. Наркотиците ще бъдат унищожени. Конфискува се и иззетото от осъдените оръжие -  6 автомата "Калашников"и едноцевна пушка, както и пари, мобилни телефони и сим карти.

Съдът остави без промяна досегашните мерки за неотклонение на петимата осъдени. За Славков е 85 хил. лв. парична гаранция, Пейчо Пейчев е с подписка, за останалите паричната гаранция е по 10 хил. лв. Мерките са окончателни. 

След прочитането на присъдите Иван Славков обяви, че ще обжалва. По думите му, не размерът на наказанието е проблем, а че изобщо има такова. Според него дори един месец присъда е незаслужена. Адвокатите му бяха готови да внесат документите за обжалването веднага след прочитането на присъдата, но съдът ги препрати към деловодствoто. 

"Тръгнал съм по път от който няма връщане". Така отговори бившият общински съветник на въпроса дали ще се кандидатира за депутат. В края на миналата година стана ясно, че Иван Славков е избран за областен координатор за Варна на партията на Слави Бинев - ГОРД.