Спартак се размина с юноши на Черно море

Наредба в БФС спира футболисти за Коритото

Футболисти от школата на Черно море се явиха на първата тренировка на тима, но си тръгнаха непосредствено преди соколите да излязат на терена. Това са родените през 1993 г. Димитър Кюркчийски и Димитър Кунев. Причината е наредба в БФС, която не позволява таланти на „моряците”, излезли от школата на „Тича”, да преминат в Спартак.

„По новите наредби на БФС, ако решим да вземем футболисти, които са юноши на други клубове и са под 23 години, трябва да заплатим обезщетение за обучение. Ако са били през годините в две школи, ние трябва да плащаме и на двете обезщетение. Това бе направено, след като собствениците на отбори от „В” група ревнаха, че професионалните клубове им „крадат” футболистите”, каза пред Varnautre.bg Румен Димов.

Изпълняващият административни функции в клуба от „Селиолу” Димов сподели още, че ако въпросните играчи са имали професионални договори с Черно море, след което са били разтрогнати, играчите могат да се обвържат със Спартак.

Така докато не навършат 23 години Кунев и Кюркчийски няма как да играят професионален футбол, без да бъде платено обезщетение за обучение на Черно море.