Търсят опитен полицай с мерак за шеф на КАТ

Крими

15-01-2013, 12:09

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Временно оперативната работа поема Добромир Ганчев

Постът на уволнения дисциплинароно шеф на КАТ-Варна засега остава вакантен, съобщава за радио "Фокус" комисар Тодор Иванов, директор на Областната дирекция на МВР. Според него "работата е отговорна и за нея трябва човек с опит и желание да я приеме". Временно оперативните задължения на остранения Валери Борисов поема Добромир Ганчев.

Валери Борисов, който заемаше поста по-малко от 2 години, беше уволнен след разследване и дисциплинарно производство. При проверката са събрани достатъчно доказателства за извършено нарушение, за което се налага наказание дисциплинарно уволнение, твърди комисар Иванов. Бившият шеф на КАТ бил засечен да кара служебно "Порше" до къщата си в село Константиново. Освен това се случвало и два пъти да зареди личния си автомобил със служебна карта за бензин. Става дума за суми под 100 лева, уточни по-късно комисар Иванов. Т

Заедно с бившия шеф "уволнено" ще бъде и злополучното "Порше", стана ясно още днес. Колата не ставала за работата на КАТ. Била ниска, не била удобна нито за патрулиране, нито за преследване.  В същото време била най-снимата и обсъждана патрулка. "Ще я върнем на държавата", отсече шефът на полицията.