Любителка на улични котки прати 2 лева на общината за пощенски разходи

Животът

14-01-2013, 15:55

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Глоба до 500 лева - нахраниш ли улично куче

Осиновяват бездомни варненски котки в Германия

Два лева в плик за пощенски разходи заедно с жалбата си срещу наредбата, регламентираща глоба до 500 лв. за хранене на улични животни изпрати варненка до общината. 

"Много ви моля да ми направите един коледен подарък на мен непозната - като прочете това писмо и ми отговорите. Прилагам дребни пари за пощенски разходи". С тези думи дамата започва  писмото си, което е адресирано до Общинския съвет на Варна и неговия председател.

В жалбата си варненката, която живее в Германия и е изпратила от там, обяснява, че не е защитничка на животните в общоприетия смисъл. Грижела се обаче за улични котки със собствени средства и помогнала за тяхното осиновяване извън граница. 

"Само за последните три години съм изнесла с мои лични средства в Германия котета от улицата, на която живея във Варна", обяснява жената с инициали С.А. По думите и сега всички те в Германия си имат стопани. Всяко лято жената плащала и за кастрация и обезпаразитяване на бездомни котки във Варна. А животът и минавал между родината на Ангела Меркел и морската столица у нас. Преди последното си заминаване за Германия жената купила храна и я оставила на съседка, която да храни 7 бездомни котета. Преди нова година обаче комшийката й позвънила за да и каже за приета наредба от общинския съвет, според която всеки които храни улично животно го грози глоба до 500 лева. 

"В цяла западна Европа има бездомни котки, но моделът на поведение е такъв, че гражданите и общините мотивират природозащитниците да се грижат за тях с парични дарения. Никъде няма забрана бездомните котета да бъдат хранени", коментира жената. 

На финала тя иска съвет от местната власт. "Много ви моля да ме посъветвате какво да предприема, за да продължи съседката ми да храни бездомните котета на ул. "Георги Стаматов" без страх, че ще бъде санкционирана с 500 лв. за добротата си", завършва жената.