Държите ли да сте забележително успешни?

Без цензура

12-01-2013, 12:14

Автор:

Денислав Георгиев

Всичко от Автора

Колко от Вас, които сигурен съм работите много, можете да се похвалите, че сте богати?

Най-голямата заблуда на модерните хора, е че трябва да работят много повече, отколкото предните поколения, за да достигнат същия стандарт на живот или малко повече. Хората с все по-голяма самоотверженост се разделят с времето си в името на някакво мечтано образование. Несметно богатство? Преходна слава?

Колко от Вас, които сигурен съм работите много, можете да се похвалите, че сте богати? И струва ли си натрупаното богатство всички пропуснати моменти? Веднага може да ми зададете и контра въпрос – какви положителни моменти ще изживееш ако нямаш пари? Далеч съм от мисълта да насърчавам лентяйство и анархия. Аз обичам да работя и го правя с удоволствие. На моменти май прекалявам и пропускам от онези моменти, за които споменах. И богатство не съм натрупал.

Четох в .Inc списък с качества, навици и поведенчески характеристики на забележително успешните хора. С някои съм съгласен, с други – не. Но понеже много държа да съм „забележително успешен“ без това да ми струва по 15 часа работа дневно ще Ви споделя само съветите, които ми се сториха смислени и „изгодни“:

 

1. Забележително-успешните хора нямат план Б. Те влагат всичко в план А. И действат пределно мотивирани, когато знаят че пред тях е успехът, а зад тях провалът. Без алтернативи.

2. Забележително-успешните хора не следват тълпата. Не искат нещата, които тълпата иска. Те правят нещата, които обикновените хора не правят и не искат да правят. Дори понякога това да е мръсната работа

3. Забележително-успешните хора не са прекалено горди, за да се извинят. Да признаят грешката или провала си. И най-важното – да започнат отново от самото начало.

Останалото е работа – може и по 15 часа дневно, но в рамките на разумното. Не повече от първите 5 години

Не бъркайте работохолизма с ниската ефективност …