Балет Тодес ще поздравят България във Варна на 3-ти март (ВИДЕО)

Варна Лайф

10-01-2013, 01:44

Снимка:

Дегрис Ивентс

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Балет Тодес представя новата си програма "Attention"

Две трети места за българките на Балетния конкурс

Легендарният руски балет Тодес с ново турне в страна през пролетта

Турнето на балета на Алла Духова започва от Пловдив на 28-ми февруари, за баба Марта ще забавлява софиянци на 1-ви март, а за националния празник, 3-ти март, ще ни поздравят от Варна.

С новия си спектакъл Балет Тодес ще ни върне 201 години назад и ще ни направи съпричастни на една от най-големите битки в световната история – Бородинската битка.

На сцената с ожесточеност ще се „сблъскат” френската армия на Наполеон Бонапарт и руските войски, водени от ген. Михаил Кутузов. Танцът е посветен на 200-годишнината от Бородинската битка и за първи път е представен 2012 г. в Санкт Петербург.

В разнообразната програма, освен драматизъм, има и няколко хумористични, театрално-танцови постановки с участието на зрители от публиката. За любителите на високите скорости и високия клас автомобили е включен танц,  подготвен специално за закриването на Формула 1.

Всеки танц от програмата “ATTENTION” е като кратък разказ със собствена история.

Въпреки успеха на новата програма “ATTENTION”, главният хореограф на балета, Алла Духова, е запазила 4 емблематични и любими на публиката по света и у нас танца от старата програма.

Един от тях е “Тодес танго” – неподражаемата интерпретация на пламенния танц, призната дори от аржентинските балет майстори като отделен вид танго!

В ретроспекция на изкуството им ще видим “увертюра” -  танц, в който се съчетават за първи път класически балет и ъндърграунд хип–хоп, “самая опасная” (най-опасната), където солистката е на земята само 30 секунди, докато през останалото време „лети” във въздуха - уникален танц, посветен на краля на поп музиката – Майкъл Джексън.

Датите на турнето са: 28 февруари - София, 1 март - Пловдив, 3 март - Варна.

Билетите се разпространяват на касите на НДК в София, ДКС - във Варна, централна каса и касата на панаирна палата в Пловдив, както и в мрежата на Ивентим. 

Цените на билетите са от 30 до 60 лева.