Нова повиквателна за националния по футзал

Спорт

09-01-2013, 21:56

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Национал от Мания отпада за евроквалификациите, заради счупен крак

Футболистът на Черно море Мания Димитър Петев няма да може да вземе участие в контролите на националния отбор на България по футзал с Румъния през уикенда в Габрово. Петев, който се състезава в градското първенство на Варна, е със счупен крак, след неволен сблъсък с играч на Спартак, в контролата между двата тима, играна преди 4 дни. Неговото място в списъка с футболисти попадна капитанът на Черно море Мания Пламен Стойков, който ще пътува с националния тим за Габрово в петък по обед. 

Както е известно селекционерът на „лъвовете” Венко Иванов повика 14 играчи за проверките със северната ни съседка, които ще са и генерална репетиция за квалификациите за Евро 2014, на които България е домакин. Съперници на нашите са Гърция, Армения и Уелс, а надпреварата ще се проведе от 22-ри до 27-ми януари в Благоевград.

Стана ясно още, че срещата от първия кръг за втория полусезон на градското първенство по футзал на Варна между Гранд Про и Мания е отложена, тъй като в тима на „маниаците” има повикани петима национали. Въпреки това двата тима уговориха контрола, която ще се играе в събота.