10 стъпки към успеха

Животът

05-01-2013, 12:43

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Ставайте с мисълта за успешен ден

Успехът е реално постижим. Дали сте се насочили към успех в работата, в любовта, или в собственото си самоусъвършенстване, има някои важни правила, които трябва да следвате. 

 

1. Всяка сутрин отделяйте по един час за занимания за личностно развитие. Медитирайте, визуализирайте деня си. Използвайте това време, за да се настроите и енергизирате за един позитивен и продуктивен ден. Гледайте изгрева и залеза поне веднъж в седмицата и излизайте сред природата. Добрият старт на деня е чудесен начин за себемотивиране и лична ефективност.

2. Всеки ден си задавайте въпроса: "Това ли е, което наистина искам? Това ли е най-добрият начин, по който мога да използвам времето и енергията си". Съумеете ли да управлявате времето си, то без проблем ще ръководите живота си в посоката, която желаете.

3. Организирайте времето си. Добре организираното време позволява повече забавление и почивка. 

4. Управлявайте финансите си. Подгответе си подробен финансов план за следващите няколко години и се придържайте към него.  Финансовата стабилност води до лична свобода.

5. Чети, учи се и обичай.

6. Научете се да изключвате съзнанието си. Това е ценна техника за побеждаването на негативните мисли. Когато негативна мисъл нахлуе в съзнанието ви, първо трябва да я усетите и силно да пожелаете да я отстраните. Уловите ли се, че мислите негативно, то веднага изключете или преминете на друга вълна - например "Какво да сготвя?" ; "Кой филм да гледам довечера?" ; или се обадете на някой познат, за да измислите заедно нещо за вечерта. По-малко негативни мисли = по-голям успех.

7. Иронизирайте се. Научете се да се смеете на себе си. 

8. Бъдете позитивни. Всички успели хора са развили този навик. 

9. Създавайте нови познанства всеки ден. Актуализирайте списъка с всичките си контакти.  

10. Имайте неразрушим дух. "Не е важно колко силно удряш, а колко удара можеш да понесеш", Роки Балбоа. Научете се да овладявате реакциите и да останете концентрирани независимо от ситуацията.