Малките улици задръстени със сняг, започват да ги чистят днес

Новините

21-12-2012, 12:11

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Разчистват и снега от автобусните спирки

Над 50 автомобила за снегопочистване са работили през изминалата нощ по разширяването на проходимостта на пътните платна и кръстовищата, съобщават от община Варна. Основните пътни артерии са чисти до асфалт, потвърждават и граждани. Вътрешно кварталните улици обаче продължават да са ад. 

Почистени са подходите към детските ясли и детските градини, за да се обезпечи достъпът до тях, съобщават още от общината. Всички детски заведения в града работят и приемът в тях се извършва в сборни групи. Централните пешеходни зони във Варна са почистени и обработени с луга и сол.

Днес работата продължава с почистване на вътрешнокварталните улици и междублоковите пространства, което се извършва под ръководството на районните кметове. Освен върху по-малките улици, акцентът в работата ще бъде поставен в разчистването на снега от автобусните спирки и подходите към пешеходните подлези.

Всички линии на градския транспорт във Варна са обслужени, като днес по улиците са пуснати и съчленените автобуси. Те се движат при зимни условия с известно закъснение.