Варна се отпушва по въздух и море, по суша още не

Новините

21-12-2012, 12:02

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Пристанището и летището работят, отворен е пътя от Добрич, осигурена е проходимост в северно платно на магистралата, но само за да прибиране на закъсали коли

От Добрич за Варна вече може да се пътува. Маршрутът е през Балчик, Оброчище, Албена и Кранево, съобщават от Областното пътно управление Добрич. 

Осигурена е възможност да бъдат прибрани изоставените автомобили по автомагистрала "Хемус". Областно пътно управление – Варна призовава водачите, чиито автомобили са изоставени в северно платно на автомагистрала "Хемус", посока София да приберат превозните си средства. Осигурена е проходимост в северно платно, северна лента на магистралата, от където автомобилите да бъдат прибрани във Варна. Целта е да бъде осигурен достъп на снегопочистващата техника.

До почистването на пътните настилки и осигуряване на проходимост, пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област остават затворени.

Вече е отворено пристанище Варна, но само за  натоварени кораби. Въведеното ограничение за трафика на ненатоварени плавателни съдове остава в сила. 

Летището Варна, също е подновило работата си. Макар и със закъснение самолетът от София тази сутрин е кацнал. По разписание излетя и самолетът за столицата в 9:30 часа.