За края на света вятърът спира - кодът става жълт, пътищата още затворени

Новините

21-12-2012, 06:31

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Снегът спира, но бедственото положение във варненските общини остава

След два поредни дни с орнажев код във Варна, заради снеговалежа и силния вятър, днес вече областта е оцветена в жълто. Цветният код е обявен заради потенцилано опасни ниски температури. За края на света обаче има и добри новини. Макар облачността над Черноморието да е значителна, валежите ще спрат. Вятърът чувствително ще отслабне до умерен от север-северозапад, а до вечерта изцяло ще стихне. Максимални температури в областта ще са минус 4°, минус 5°. Температура на морската вода 5°- 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. За района на Варна минимална температура ще е около минус 10°, максимална около минус 4° градуса.

Във Варна краят на света няма да дойде, защато няма как да стигне до града. Въпреки обещанията, че ще има ефект от почистването когато вятъра утихне, магистралата и всички останали пътища в областта остават затворени за движение. Ограничението е за всички видове моторни превозни средства, съобщават от Областно пътно управление. Пътните настилки са заснежени. 

Остава в сила обявеното бедствено положение в варненските общини Суворово, Долни Чифлик, Вълчи дол, Бяла, Дългопол, Аксаково, Ветрен и Аврен. 

С утихването на вятъра са се прибрали почти половината от снегорините, които чистеха при вчерашната виелица. 33 машини обработват в момента пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Варна, при 58 вчера.