Клошар измръзна в преспите, още двама починаха

Животът

20-12-2012, 12:44

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Тялото на клошар бе намерено в района на хлебозавода

Клошар почина по време на снежната буря във Варна. Това е и първата жертва на виелицата. Тялото на бедомника е открито в района на хлебозавода. Сигналът е подаден вчера вечерта в Бърза помощ. При пристигането си медиците установили само смъртта на мъжа, каза шефът на Спешния център д-р Антоанета Касабова. Още двама души са намерили смъртта днес. Мъж е починал на бензиностанция на Старо Оряхово, а друг в района на Кръгла банка във Варна. Не е ясно дали тези два смъртни случая са свързани с бурята.

Сигналите, които получаваме са много. Обслужването обаче става трудно, защото линейките се движат бавно, закъсват в снега и се налага да ги дърпат. Хората не могат да стигнат до болниците и звънят на нас, каза д-р Касабова.

Всички бездомници могат да потърсят подслон в СУПЦ, съобщиха от общината. 30 вече са настанени там. Има възможност да бъдат приети още хора без подслон. Други 10 бездомни са в приюта на Католическия храм във Варна. В 4 дни от седмицата храмът предлага безплатна трапезария. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен