Варна отрязана от света

Животът

20-12-2012, 08:11

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Затворени са шосетата за Шумен, Добрич и Бургас

Всички пътища от Варна към съседните по-големи градове са затворени. Заради навявания е забранено преминаването по пътя за Бургас при Старо Оряхово. Непроходимо е към Добрич. Затворен е и пътят Ветрино-Нови пазар, по който от пролетта е отклонено движението за Шумен и София заради ремонт на магистралата. "Хемус" е затворена и откъм Шумен, където е обявено бедствено положение и е забранено движението по всички пътища. 

"Чакаме от 2 часа на входа на магистрала откъм Шумен. Официално никой не ни спира да минаваме, но има много спрели коли и заради преспите не може да се продължи. Минаха 3 снегорина, единият с вдигнато гребло", разказа очевидец.

Заснежени, на места заледени са пътните настилки във Варненска област. 27 машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа.

Поради силен снеговалеж видимостта е намалена до 50 м. Времето е облачно, със силен североизточен вятър и температури от -10 до -6 градуса, съобщават от Областното пътно управление във Варна.

Затворен е пътят Изворник – Стефан Караджа – Червенци- граница Добрич. Забранено е движението на всички видове моторни превозни средства по третокласната пътна мрежа във Варненска област. 

В цялата област са затворени всички третокласни шосета, забранено е движението на товарни превозни средства с тегло над 3,5 тона (в това число и по-големите микробуси) по всички пътища от републиканската пътна мрежа.

Варна е парализирана. Нито една от таксиметровите фирми не отговаря на обажданията.