Улици в "Младост" блокирани, сняг нямало затова само лугират

Мисия Варна

19-12-2012, 14:20

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Според зам.-кмета Богдан Караденчев засега нямало нужда от машини, защото лугата щяла да свърши работа

Kвартал "Възраждане" е непроходим в района над дом "Младост". Пътищата се лугират без да се чистят, твърдят живеещи в квартала, цитирани от Дарик. Най-тежка е ситуацията на ул. "Вяра", където са закъсали коли и се е превърнало в пързалка.

Според заместник-кмета по инфраструктурните въпроси Богдан Караденчев в града в момента е минус 3 градуса, сняг по пътищата няма и не е необходимо да се пускат почистващи машини. На "Вяра" обаче щял да се прати екип, който да лугира. По думите му по критичните участъци, където има заледявания, е необходимо единствено лугиране.

Междувременно от район "Младост" съобщиха, че осем машини обработват с разсол булевардите и улиците, по които се движи масовият градски транспорт. Първата машина излязла в 5:20 часа сутринта, за да се обработи пътя за сметището във Въглен. Тази сутрин се е наложила обработка и на пътя за Каменар, както и на ул. "Атанас Москов".

Лоша е пътната обстановка и в района на Траката и по пътя за Златни пясъци. Според очевидци трасето не се чисти, а на места има закъсали автомобили.