Три проекта се борят за средства от дарителски кръг „За Варна”

Животът

18-12-2012, 11:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Предколедната инициативата се провежда за първи път в града

За първи път във Варна се организира специална среща на дарители, наречена  „Дарителски кръг”. Мястото е хотел „Черно море”, 19 декември от 18 часа. Дарителският кръг е отворена общност от дарители, които се събират няколко пъти годишно. В рамките на всяко събитие се предлагат за финансиране от три до пет проекта на неправителствени организации.  Набраните средства се удвояват от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която въведе в България модела „Дарителски кръг" и предоставя ноу-хау за неговото провеждане. Чрез Дарителски кръг "За Варна" ще се даде възможност на представители на неправителствения сектор да представят идеите си, а дарителите да задават въпроси към тях и да  вземат решение кои каузи да  подкрепят.

По време на първия „Дарителски кръг” в града ще бъдат представени три проекта. Първият - „Мост между поколенията” е на фондация ,,Карин дом”. Неговата кауза е за насърчаване взаимодействието между децата с увреждания и техните родители. Предлага се и създаване на клуб „Самотни родители” на сдружение „Дамско ИноватиВно Ателие – ДИВА”

Третият проект е на Института за пазарна икономика. Той е за създаване на  общност от  информирани млади хора за иновативни бизнес-практики. Идеята на „дарителския кръг” е да обединява усилията на граждани, неправителствени организации, местната власт и бизнеса в  подкрепа на полезни за морската ни столица инициативи.